lördag 10 juli 2010

Dag 12 Viva Las Vegas!

Viva Las Vegas, sjöng the King, och vi kan bara hålla med honom. Ett mer konstlat och onaturligt ställe får man leta efter. Vi har faktiskt missat att både gambla och gå på påkostade shower, men vi har shoppat. Louise behövde en tre - fyra timmar för att shoppa - ingenting! Mats köpte två par svarta Levi's 501 för $ 107, dvs ca 760 kronor. Hur kan det komma sig att man inte kan få ett par svarta Levi's för 760 kronor i Skärholmens centrum?

I Las Vegas verkar Italien vara förebild och inspirationskälla. Caesars Palace, Forum, Palazzo, Venetia och likande heter ställena. Och helt plötsligt kommer några gondolieri paddlande. Kan det vara så att maffian - som skapat Las Vegas - vill att deras stad ska vara så som det är hemma i Bella Italia? I så fall har maffian inte lyckats. Här finns vare sig Vespor eller Fiatar. Men man ser oproportionerligt många Ferrari.
Cher, Céline Dion och Jerry Seinfeld är på besök i Las Vegas samtidigt som vi. Och precis som andra celebrities åker Louise och Mats naturligtvis limousin. Visste ni att i en limousin sitter man inte - som i en vanlig bil - efter varandra i rader utan i en stor soffa utefter ena sidan? Utan bälten. Det visste inte Mats förrän idag. Och nu vet även ni det.

Men vi nöjer oss inte med att bara åka limousin. Nu ska äntligen Louises 50-årspresent till Mats utkvitteras. Vi åker helikopter till Grand Canyon. Som vi skrev för några dagar sedan tog det 10-12 timmar att vandra från Grand Canyons besökscentra ned till Coloradoflodens strand.

Sådant har naturligtvis celebrities inte tid med. De tar istället helikoptern ned till floden. Och vad gör de där? Dricker champagne förstås. Det gjorde vi också.



2 kommentarer:

  1. Las Vegas är ett toppenställe. För 25 år sedan var även vi där!!
    Tuvemaffian

    SvaraRadera
  2. Nu har jag läst HELA bloggen och längtar redan efter en ny uppdatering i morgon!

    Jag har varit på en del av ställena ni besökt och OJ vad kul det är att läsa om dem och alla andra intressanta sevärdheter.

    KRAM,
    Anna i Seattle

    SvaraRadera