fredag 2 juli 2010

Dag 4 - St. Louis till Springfield, Mo.

Nej, vi har inte börjat åka tillbaka. Vi har bara kommit till ännu ett Springfield, denna gång i Missouri. Det lär finnas åtminstone 14 olika Springfield i USA och varenda en av dem hävdar att det är i just deras Springfield som Simpsons bor. Vara hur det månde med detta - nu ska jag berätta om vår dag!



Vi vaknade tidigt och redan före klockan sex var vi ute på en löptur. Härligt att springa längs Mississippi och se staden vakna! Efter en rejäl frukost bar det sedan av mot Meramec Caverns. Vi körde först på Interstate 44, men hittade efter ett kort tag ut på vår Route som till stora delar gick parallellt med Interstaten. Strax före tolv var vi framme vid Meramac som är en stor turistattraktion, eller möjligtvis turistfälla. Vi kom med en guidad tur med detsamma och spenderade nästan en och en halvtimma nere i ett fantastiskt grottsystem. Långa vindlande gångar med stalaktiter och stalagmiter och en och annan fladdermus. Spännande och bra!


Eftermiddagen spenderade vi på HDn där vi försökte köra så stora delar som möjligt av den upphackade Route 66. Det var inte lätt och vid tre tillfällen tog vägen tvärt slut och vi fick vända om och leta oss tillbaka till Interstaten. Frustrerade kan vi konstatera att Missouri inte är så angelägna om att skylta upp den gamla vägen. De sista fem milen var vi dock på rätt spår och då var det verkligen härligt!


I Springfield checkade vi in på Lamplighter Inn där vi efter ett välbehövligt dopp i poolen hittade till baren där vi fick både god öl och trevliga samtal med "the locals".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar